موضوعات دعاوی ملکی؛
– امروزه املاک و اراضی بخش بزرگی از دارایی افراد را تشکیل می دهد، به نحوی که حفاظت از این سرمایهها مستلزم اداره و کنترل است. هر زمان که از لحاظ حقوقی تعرضی به سرمایهی ارزشمند ملکی اشخاص وارد می شود بی اختیار آرامش وجودی خویش را تحت الشعاع مشکل حقوقی، ملکی قرار می دهد، ناگزیر می بایست از علم حقوق سود برد. دانستن فنون ، علوم و بایسته های حقوقی می تواند راهگشای معضلات پیشامده باشد. در این راستا ممکن است دعاوی متعددی حادث شود با موضوعات متنوع که پرونده هایی گاهاً پیچیده بوجود می آید که نیازمند ورود وکیل آگاه ، توانا و مجرب است. به شرح ذیل انواع دعاویی ملکی آورده شده است؛
الف – دعاوی حقوقی؛ الزام به تنظیم سند رسمی، الزام به فک رهن، الزام به اخذ صورتمجلس تفکیکی، ابطال قرارداد در مواردی که مشکلات در مفاد قرارداد است، دریافت و مطالبهی اجرت المثل، فسخ قراردادهایی که موجبات فسخ مطرح است، تعدیل اجاره بهاء، دعاویی مطالبهی سرقفلی یا حق کسب و پیشه، تخلیه اماکن تجاری و مسکونی و …
ب- دعاویی که ملکی هستند و جنبهی کیفری دارند؛ جعل اسناد ملکی به منظور فریب و کلاهبرداری، کلاهبرداری در خرید و فروش و معاملات معارض، ورود غیرمجاز به املاک دیگران، تصرف عدوانی و ….
ج- دعاویی ثبتی ملکی؛ ابطال سند رسمی به دلایل گوناگون، ابطال شدن اجرائیهی ثبتی به دلایل گوناگون، ابطال سند معارض، ابطال تصمیمات کمیسیون های ثبتی، افراز املاک، اجرای ثبت، توقف عملیات ثبتی و اجرایی و …